Sunken Flowers

Samenwerking met fotograaf Rob de Heer (www.robdeheer.nl)
“Sunken Flowers”
Waar fotografie en textiel elkaar ontmoeten.

Samenwerking

Samenwerking van twee Purmerendse kunstenaars leidt tot een unieke combinatie van kunstvormen.

Tijdens de kunstroute in 2020 kwam Rob de Heer naar mijn open atelier omdat hij een foto van een textielwerkstuk had gezien in het routeboekje. Rob, altijd in om nieuwe dingen uit te proberen, was wel nieuwsgierig. Tijdens zijn bezoek hadden we een heel geanimeerd gesprek. Over waar hij mee bezig was en of ik het leuk vond om eventueel samen te gaan werken.

Daarna hebben we een keer afgesproken en hebben we verder ideeën uitgewisseld om te kijken waar we op uit zouden komen. De aanleiding voor onze samenwerking was een werkstuk met berenklauw in textiel en een fotocollage met berenklauw. Het heeft geleid tot een serie bijzondere kunstwerken in mixed media. In de serie staat de bloemenkunst centraal.

De sprookjesachtige foto-bloemcollages van Rob in combinatie met mijn fragiele bloemen en bladeren (of delen daarvan) in textiel en eventueel aangevuld met kraalwerk tonen een levensecht beeld met verrassende dieptewerking. Elk kunstwerk is uniek en is ontstaan uit passie en creativiteit. Onze beide disciplines sluiten naadloos op elkaar aan.